Ernæringskonsulent

I USA arbejdede Ea Nielsen meget med kosttilskud, håranalyse, Salliva Test og Darkfield Blood analyse, som giver et enestående billede af kroppens indre organer og funktioner.

Ea har ikke de samme muligheder i Danmark, men på grund af hendes erfaring og evne til at muskelteste, kan hun ofte pejle sig ind på hvor i kroppen svaghederne ligger ved diverse tilbagevendende gener.

Patienten kan bruge Eas ekspertise som en udredning af sine kroniske problemer, og så selv søge medicinsk eller alternativ behandling af en evt. svag nyre, galdeblære osv.

Det er altid vigtigt at spise varieret og sundt, og hvis man er syg i tarmen og har dårlig hud og eksem, kan det være nødvendigt at spise maden på en sådan måde, at kroppen kan koncentrere sig om at fordøje ordentligt og ikke for meget. Specielt bør man opvarme maden i SMØR da det ikke ændre sig i varmen, når man opvarmer en almindelig olie, også olivenolie, så åbner den umættede fedtsyre sin binding via varmen og et iltatom kan sætte sig fast på fedtsyren og derved blive mættet. Denne hydrogenering, Iltning, Harskning af den fine olie vil svække galdeblæren over tid og svaggøre musklerne imellem skulderbladene og folk oplever den kroniske høje hø skulder, samt at blive spændt under hø ribben, de får typisk en fedt pølse under ribbenene, altså en lille tyk høj spændt mave.

Hvor typisk den lave, mere pludrede fedt aflejring, er for mange stress hormoner, Cortizoner eller Estrogener der påvirker at livmoderen hæver op og fedtet lager sig lavt på maven, hofter og baller. Det er muligt at ændre disse tendenser med den rette ananlysering af hormonbalance og fordøjelse via kinisiologisk muskel testing.

Rigtig mange mennesker er overfodrede, men underernærede.

Så ‘mad kombinering’ ( Food Combining) kan være vejen frem: “Foodcombing that works” af Lee Dubelle eller “The Sproutman”,er anbefalelsesværdige bøger.

Almindelig balanceret grov, grøn og varieret kost kunne se sådan her ud på en uge: Hvis man tager højde for fordøjelses enzymerne:

  • Spyt ( Salivary Amylase) fordøjer stivelse og sukker.
  • Mavesyre ( Hydrochloric Acid) fordøjer Proteiner.

Man fordøjer bedst ved at adskille de to, så med andre ord spis dine:

  • proteiner med grøntsager
  • stivelser med grøntsager
  • frugt alene, eller med nødder eller ost
  • ok med ost eller æg og brød
  • ok med blåbær og banan på youhurt , men ikke bær, kiwi etc.
  • bedst med bruneris, rodfrugter og linser til kød
  • dog helst kun hvide kartofler med kylling og fisk

Så hvis man begynder at forstå hvordan ens mad fordøjer bedst, og fordøjer man mere igennem og efterlader man ikke det ufordøjede mad i maven, som risikere at boble over når man stresser rundt. Næ sidde stille og roligt trække vejret inden man spiser, så fordøjer sin mad, og lære lidt om hvad der fordøjer hvad, så kan man stort set spise alt bare på forskellige tidspunkter.

Forslag til kostplan

Mandag, onsdag og fredag

  • Morgen: Blødkogt æg, rugbrød, ost, smør og en kop kaffe med mælk (Protein)
  • Formiddag:  6 mandler og et æble, et glas vand.(Protein)
  • Frokost: Salat med grøntsager og kylling.(Protein)
  • Eftermiddag: Gulerod, Rugknækbrød med smør og mørk pålægschokolade.(Stivelse/grønt)
  • Aftensmad:Brune ris med grøntsager og bønner sauteret i smør, chili og hvidvin.(stivelse/grønt)
  • Aften: En kop te med honning og melon.(frugt og sukker)

Tirsdag og torsdag

  • Morgen: Frugt smoothie med blåbær, banan, og æble. Tilbehør 6 mandler (stivelser)
  • Formiddag>: En kop kaffe med mælk og en grovbolle med smør og en tynd skive ost (stivelse)
  • Frokost: Grøntsagssuppe med gedeost.(stivelse)
  • Eftermiddag: En kop yoghurt naturel og øko. müsli.(protein)
  • Aftensmad: Frosne grøntsager sauteret i smør med hvidløg, løg og chili med svinemørbrad og et stykke rugbrød.(protein).
  • Aften: Et glas vin med lagret ost

Onsdag

  • Morgen: Bacon med tomat, spinat, løg, hvidløg og æg med rugbrød og en kop kaffe med mælk
  • Formiddag : Appelsin med 4 paranødder og et glas vand.
  • Frokost: Salat med rejer og avocado
  • Eftermiddag: Rugknækbrød med smør og mørk pålægschokolade eller ost
  • Aftensmad: Fuldkorns øko. pasta med sauterede grøntsager på panden med løg, hvidløg og chili
  • Aften: En kop te med honning og et æble

Torsdag

  • Morgen: Banan, 4 mandler  og et glas multifrugt juice
  • Formiddag: En kop kaffe og rugbrød med smør og skinke
  • Frokost: Salat med gedeost, pære og valnødder
  • Eftermiddag:  En proteinbar
  • Aftensmad: Salat med friske grøntsager og grillet laks eller anden fisk
  • Aften: Glas vin med cheddar ost

Fredag

  • Morgen: En kop kaffe med mælk, grovbolle med smør og ost
  • Formiddag: Appelsin med 4 paranødder og et glas vand 
  • Frokost: Salat med tun og grøntsager
  • Eftermiddag: Kage og kaffe : )
  • Aftensmad: Pizza, lasagne eller spaghetti med råkost
  • Aften:  En øl og lidt chips

Lørdag

  • Morgen: Grovbrød bagt på surdej med smør og ost samt kaffe med mælk
  • Formiddag: Appelsin
  • Frokost: Rugbrød med pålæg og en øl
  • Eftermiddag: Kaffe med mælk
  • Aftensmad: Oksekød, grøntsager og råkost samt en bagt kartoffel med cremefraiche
  • Aften: To glas vin med ost

Søndag

  • Morgen: Æg med spinat, broccoli, løg og  hvidløg samt kaffe med mælk
  • Formiddag: Æble og vand
  • Frokost: Rugbrød med pålæg
  • Eftermiddag: Gulerod
  • Aftensmad: Hønsekødsuppe med flute bagt på surdej med gedeost
  • Aften: En kop te med honning og melon