Hofte

Hofteleddet er kroppens største kugleled og forbinder overkroppen med underkroppen. Derfor er der også stor mekanisk belastning på netop disse to led. Ofte er det dog en overbelastning af ledbånd og for stramme muskler omkring hofterne fra baller og ryg mere end selve leddet, der volder problemer.

Igen er det her vigtigt at kigge på hele kroppen, såvel rygsøjlen som de andre led, specielt skuldrene. Da man jo trækker modsat med sin arm, når man sætter benet frem, så kompenserer hoften ofte efter lang tids skulderproblem, og modsat, hvis hoften er stram, så kompenserer den modsatte skulder. Her er det super effektivt at lave kinesiologi behandling såsom ‘Ligament Interlink’.

Ellers kan man lave drop på selve hoften, og afspænde ofte modsatrettede muskler ( antagonisten) til den smertefuld hofte.

Behandling af hofte

Patienten har typisk en svag “indadfører” (aduktor) på modsatte side af en stram (hypertonisk) “udadfører” (abduktor), og derfor vil man behandle med massage og fasia-massage på den stramme muskel, og typisk bruge massage apparatet til at stimulere nervesystemet i musklen på den svage side til at komme i gang.

Kinesiologisk kigger jeg typisk efter, om der er to stramme hoftebøjermuskler (indikerer binyre svaghed, stress) eller to stramme sideballe muskler (gluteus medius), som er forbundet med æggestokkene. Så hvis en kvinde i overgangsalderen kommer ind med to stramme hofter, checkker jeg altid hendes kinisologiske indikatorer for ubalance i hormonerne.

Man siger i kinesiologi, at når man går i overgangsalderen, og ens æggestokke ophører med at producere så meget østrogen, så skal binyrerne overtage deres funktion. Har man typisk været meget stresset i sit liv og brugt sin kvote af stresshormonet (kortisol), ja, så har man svage binyrer, og får en masse svedeture. Men det kan typisk hælpes via homøopati for at balancere kvindehormonerne og ‘stress management’.