Albue og håndled

Albuen består af Radius og ulnar-knoglerne, og en masse muskler, der bøjer, strækker og drejer armen. En tennisalbue skyldes at de muskler, der bøjer bagud (Extensor) og drejer (Supination), bliver overanstrengt, typiskt a ffor meget computer- og mussearbejde eller – som navnet siger- tennis.

Behandling af håndled

Behandlingen begynder med tjek af musklerne for styrke og leddene for bevægelighed. Herefter består behandlingen af en blanding af is på den irriterede og betændte albue, så myofasciel massage, stræk og øvelser for musklerne på ydersiden.

Det kan være super godt af tape den svage albue med kinisiotape, som støtter og fremmer helingen. Der er lavet små cikulære baner i tapens inderside der bringer ilt til musklen og derved forkorter helingstiden.

Det tager som regel kun en lille uge at få smerterne væk, men de kommer igen hvis man ikke gør noget ved sin arbejdsstilling.                                                                                      

Mens albue (eller håndled) heler op, er det godt at bage brød eller folde vasketøj, således at musklen bliver brugt lidt, og man ikke bliver svag og slet ikke kan bruge den.