Hovedpine

Hovedpine er næsten det værste, hvis den plager over længere tid. Man kan godt tåle nogle led- og muskelsmerter, men hovedpine er ulidelig.

Behandling af hovedpine.

Derfor er Ea Nielsen meget omhyggelig med at udrede hovedpine. Det kan være spændings hovedpine pga. midtrygsspændinger, hvor tilhæftningen af hættemusklen (Trapezius) bliver for spændt.

Den sidder fast lige under kraniekanten, hvor den store halspulsåre, (Arterie Vertebralis) løber fra nakken op i hovedet, og den går netop over øret og om bag øjet, så man får Retro Orbital hovedpine. Den ordnes let med kiropraktik, massage og øvelser.

Hvis hovedpinen er hormonel eller skyldes, at man er forstoppet, ja, så skal der benyttes medicin eller homeopati, alt efter patientens eget valg.

Kæbespændinger  

En anden type hovedpine kan opstå pga. kæbespændinger (TMJ), og der hjælper den kinesiologiske udredning rigtig meget, da et kæbeled er forholdsvis nemt at teste med en anden muskel, når man påvirker kæben med forskellige funktioner såsom åben mund osv.

Der bruges forskellige muskler til de forskellige funktioner, og de kan enten være for stramme eller for svage, og Ea bruger en lille fingerhætte på fingeren, når hun går ind og løsner ekempelvis en kæbemuskel inden i munden.

Piskesmæld  

Sidst men ikke mindst opstår hovedpiner ofte efter et piskesmæld, og her tager Ea Nielsen ofte flexion/extentions billeder af nakken for at udelukke hypermobilitet eller i det hele taget ustabilitet,   og det er super vigtigt at understrege, at Ea ikke justerer et overbevægeligt led  . Derimod kan Ea justere nedenfor eller ovenover, hvor nakken ofte er klemt fast. Derefter ses der på de spændte muskler med ‘myofasial’ arbejde eller massage.

Kraniesuturerne bliver også undersøgt og løsnet men en slags hovedbundsmassage.

Man kan også sætte tape på en ustabil nakke eller sætte en halskrave på.