Børn

Barnets spændinger i kroppen

Trine har besøgt Kirokine med sin søn Kevin på 11 år. Kevin begyndte med behandling pga. af udtale problemer og diverse hovedpiner, men nu egentlig kommer mest for at få løsnet ryggen og holde den ved lige.

Kevin er en glad dreng som snakker helt fint nu med hjælp fra en kombination af taleterapi, frigørelse af spændinger og en sød og lyttende mor.

Barnets udvikling

Når først børn har lært at gå, går det som regel nogenlunde glat med dets udvikling, indtil de bliver teenagere, hvis ellers de får motion, grøn, grov og varieret kost og er en del af et sammenhold og føler sig elskede og værdsatte.

I de små klasser i skolen drejer det sig meget om barnets udvikling som venner, og hvad de kan gøre for andre og med andre. Først senere bliver børnene små egoister.

Når et barn pludselig bliver mut eller trækker sig ind i sig selv, skyldes det ofte spændingshovedpine, forårsaget af for megen spil på computer, for lidt motion, for tunge rygsække og for meget sukker.

Det er forholdsvis nemt at behandle, men kræver ofte lidt opmærksomhed på barnets siddestilling, evt afhjælpet af en god støttepude i lænden og en fodskammel, samt en snak om hvor meget rygsækken skal kunne bære. (Måske kan nogle bøger blive hjemme mv.)

Kosten kan være besværlig, fordi børn ofte bliver ret kræsne, når det lærer sukker at kende. Men man skal aldrig give op over for sit barn: hellere sætte nogle tidspunkter, hvor barnet ved det gerne må få noget usundt, og så gerne efterfulgt af et måltid, der er sundt og fiberigt.

Motion er vigtig, og det er naturligvis nemmest med klubsport, hvor børnene har et godt tilhørsforhold, men små hjemmeøvelser sammen med børnene om aftenen, kan også være en god måde at være sammen på. Efter at de har spillet på computer om aftenen, inden sengetid.

Det er også meget nemmere for mig som behandler at hjælpe, hvis man som voksen på mail kommunikerer, hvor barnet har det svært inden undersøgelsen. Hvis barnet har det svært. Dermed er det behandleren, som Autoritet, der siger, hvad der skal gøres (eksempeltvis ved hovedpine), istedet for det bare er mor, der bestemmer.